info@hbeter.nl
We zijn nog op zoek naar jongeren en hun ouders. Laat het ons weten als je interesse hebt!

Nieuw boek over hoogbegaafdheid bij kinderen

Naar aanleiding van IQ te koop! kregen we veel reacties van andere ouders met hoogbegaafde kinderen. Leuke reacties, maar soms ook trieste reacties over kinderen die vastgelopen zijn. Mensen herkennen zich in onze situatie en voelen dat ze niet alleen staan in de problemen die ze met hun kind ondervinden. Omdat we merken dat er behoefte bestaat aan ervaringsverhalen gaan we een nieuw boek maken. Deze keer niet met ons eigen verhaal maar met dat van anderen.

De opzet

In het boek portretteren we 15 tot 20 hoogbegaafde kinderen die aanbeland zijn in de laatste twee jaar van de middelbare school, of daarmee net klaar zijn. Dit doen we aan de hand van duo-interviews: Ellen vertelt het verhaal vanuit het kind, terwijl Jan de ouders interviewt. Daarnaast willen we een reactie toevoegen van een professional (leerkracht, interne begeleider, psycholoog) die heel belangrijk geweest is voor de ontwikkeling van dit kind.

Niet altijd gaat het goed op school met hoogbegaafde kinderen, dat beseffen we maar al te goed. In dit boek willen we uitsluitend verhalen over kinderen waarmee het nú goed gaat, maar die wel de nodige problemen hebben gekend in het verleden. Dat kan een kind zijn dat drie keer moest versnellen, maar ook een drop-out die weliswaar van school niet veel terecht gebracht heeft maar ondertussen wel een succesvol bedrijf heeft opgezet. En alles ertussenin.

De kinderen

Om een leuk boek te krijgen hebben we verschillende verhalen nodig. Daarom zijn we op zoek naar een goede mix van:
– jongens en meisjes
– verschillende nationaliteiten (vier tot zes portretten van kinderen die in België wonen)
– de 6 verschillende typen hoogbegaafde kinderen (succesvolle leerling, uitdager,
onderduikende leerling, drop-out, leerling met leer- en gedragsproblemen, zelfstandige leerling)
– verschillende soorten problemen en verschillende soorten oplossingen
– verschillende soorten onderwijs (klassikaal, Jenaplan, Montessori, Freinet, Vrije School, enzovoort)
– eventueel combinaties met problemen als ADHD, stoornissen in het autistische spectrum, dyslexie, enzovoort

Aanmelden

Ben je of heb je een hoogbegaafd kind dat voldoet aan de criteria en vind je het leuk om je verhaal te vertellen? Stuur dan een mailtje naar ellen@sinot-tekst-pr.nl (voor de jongere) of naar jan.sinot@xs4all.nl (ouders). We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.