info@hbeter.nl

Ik leer leren

Bij sommige kinderen gaat leren van een leien dakje, maar dat is lang niet altijd het geval. Voor kinderen die moeite hebben met ‘leren’ bieden wij de training Ik leer leren aan. In deze training leren kinderen hoe ze kunnen leren, wat je moet weten om leren makkelijker te maken en waarom leren best leuk kan zijn. Vragen die beantwoord worden zijn onder andere: ‘Hoe kan ik mijn huiswerk plannen en overzicht houden?’, ‘Hoe kan ik geconcentreerd en gedisciplineerd werken?’ en ‘Hoe kan ik omgaan met faalangst?’.

Voor wie?

Ik leer leren is geschikt voor kinderen in groep 7/8 van de basisschool en de brugklas. Het volgen van deze training kan de overgang van groep 8 naar de brugklas makkelijker maken. Ik leer leren is ook geschikt om hoogbegaafde kinderen te helpen met leervaardigheden.

Inhoud van de training

Iedere training kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Elke training heeft een eigen thema:

  • Les 1: Vaststellen kwaliteiten en uitdagingen (sterkte/zwakte)
    en ontdekken van de eigen leervoorkeuren
  • Les 2: Leren omgaan met faalangst en motivatie strategieën
  • Les 3: Leren plannen, prioriteren, tijd indelen, organiseren en evalueren
  • Les 4: Leren omgaan met concentratie
  • Les 5: Leertechnieken op het gebied van geheugen voor taal, rekenen
    en symboliek

Ieder onderwerp wordt afgesloten met een persoonlijk leerplan, waarin helpende acties, toegesneden op de capaciteiten van het kind, worden opgenomen.

Groepstraining

Ik leer leren is een groepstraining. Er wordt gewerkt in groepen van 4-8 kinderen. Hierdoor kunnen kinderen veel van elkaar leren. Ze gebruiken niet allemaal dezelfde strategieën en vinden soms een goed voorbeeld in een van de andere kinderen. In groepsgesprekken leren kinderen wat leren voor hen betekent en hoe ze het voor zichzelf leuker en makkelijker kunnen maken.

Geen huiswerkbegeleiding

De training Ik leer leren is wat anders dan huiswerkbegeleiding. Daarbij wordt namelijk vooral gekeken naar de inhoud van de vakken, het inplannen van huiswerk en een stukje controle. Ik leer leren gaat daarentegen meer over het Hoe? van leren. Hoe leer je? Wat helpt je om beter te leren? In welke omgeving maak jij het liefst je huiswerk?

Kosten

De kosten voor deze training bedragen €150 per kind, excl werkboek van €32,50. Hiervoor krijg je vijf lessen van 1,5 uur in een groep van 4-8 kinderen. De training wordt begeleid door een gecertificeerd trainer.

Meer info

Meer informatie kun je vinden op www.ikleerleren.nl. Voor vragen over de training mail je naar ellen@hbeter.nl