info@hbeter.nl

De meest uitdagende apps

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 04, 2014: Popular social media icons on smart phone screenBijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone of tablet. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor zakelijk gebruik, voor het onderwijs en voor het spelen van spelletjes. Met de juiste apps staan deze devices garant voor urenlang vermaak. Maar wat zijn de leukste en meest uitdagende apps? Een selectie:

Demessify

Demessify is een leuke en behoorlijk pittige puzzel-app voor de ipad. Een level bestaat uit een aantal bolletjes die met elkaar verbonden zijn door middel van rekbare draden. Dit alles zit volkomen in de war en het is aan de speler om orde te scheppen in de chaos en alles uit elkaar te halen. Klinkt misschien makkelijk, maar het valt behoorlijk tegen. De ronddraaiende camera en 3d-view zijn dan ook geen overbodige luxe.

Device 6

Je wordt wakker in een donkere kamer en hebt geen idee waar je bent. Wanneer je op ontdekking gaat, blijk je op een verlaten eiland te zijn beland. Je hebt geen idee wat je hier doet en herinnert je alleen vaag een pop. Je weet wel dat je maar één doel hebt: ontsnappen. Dit is in het kort het thema van het spel Device 6, dat beschikbaar is voor zowel IOS als Android. Het is een bijzondere combinatie tussen literatuur en game. Je leest het als een e-book, maar terwijl je door het verhaal scrolt, loop je ook door het landschap heen. Je kunt jezelf dus zomaar een trap op, of hoekje om lezen. Het verhaal heb je vervolgens nodig om de interactieve puzzels die je tegenkomt op te lossen. Let op: je moet wel goed Engels kunnen lezen en verstaan om dit spel te kunnen spelen. Device 6 is alleen verkrijgbaar voor IOS-gebruikers en kost €3,59.

Cryptica

Het enige wat je in Cryptica hoeft te doen is het verschuiven van wat stenen blokken. Elk blok moet naar de juiste plaats geschoven worden. Klinkt makkelijk? Vergis je niet! Zodra je één blok verschuift, schuiven alle andere blokken in dezelfde richting mee. Het spel heeft maar liefst 120 levels, elke weer iets moeilijker dan de vorige. Als je ook nog ieder level wilt halen in het minimum aantal bewegingen, ben je zeker heel wat uren zoet! De app kost €1,79 maar er is een lite-versie beschikbaar voor wie het eerst eens wil proberen.

DOOORS

Bij DOOORS bevind je je telkens in een kamer met een deur. Het doel is de deur open te krijgen. Daarvoor moet je soms een puzzel oplossen, soms je device bewegen en soms nog iets heel anders doen. De levels worden steeds wat lastiger. Is DOOORS toch niet uitdagend genoeg voor je? Dan kun je altijd nog beginnen aan DOOORS 2, 3 en 4 of de vergelijkbare app 100 floors. Ook leuk! DOOORS is gratis en zowel voor IOS als Android beschikbaar.

Cloudy

Ook Cloudy is een spel dat makkelijk klinkt, maar ingewikkelder is dan het lijkt. Doel van het spel is een papieren vliegtuigje van A naar B te krijgen. Onderweg moet je hindernissen zoals donderwolkjes vermijden en alle sterren zien te verzamelen. Als je er één mist, moet je het level meteen opnieuw beginnen. Gelukkig is de animatiesnelheid vrij hoog en kun je snel weer een nieuwe poging doen. En geloof me: voor sommige levels heb je heel wat pogingen nodig! Cloudy is gratis, maar helaas alleen beschikbaar voor Android.

Door: Ellen Sinot

Comments are closed.